update 1 mei 2020

Beste ouders en verzorgers

De kwaliteitskaarten met betrekking tot de inhoudelijke en de praktische kanten van ons onderwijs vanaf 11 mei zijn in overleg met de medezeggenschapsraad gemaakt. Nu nog een studiedag waarin we alles nogmaals met elkaar gaan bespreken, de lokalen allemaal weer netjes inrichten en we kunnen weer aan de slag!
In de komende week is er op de woensdag, donderdag en vrijdag noodopvang voor de kinderen van ouders in vitale beroepen. Via de basisschoolapp wordt u uiterlijk maandag gevraagd om aan te geven wanneer uw kind naar school komt.

Vanaf maandag 11 mei gaan we in ieder geval t/m vrijdag 29 mei werken met halve groepen die voor de helft van de week hele dagen naar school gaan. Alle kinderen blijven gewoon in hun eigen groep en bij hun eigen leerkracht(en). De kinderen van de Parelklas komen, in navolging van de regels voor het speciaal basisonderwijs, de hele week naar school. 

Bij de verdeling van de groepen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de dagen waarop kinderen al eerder van de noodopvang gebruik maakten, de verdeling jongens/meisjes en, voor de combinatiegroepen, een evenwichtige verdeling van beide jaargroepen. Er is voor gezorgd dat broertjes en zusjes op dezelfde dagen naar school komen. U ontvangt uiterlijk maandag een overzicht van de groep waarin uw kind geplaatst is. Dan kunt u dit ook doorgeven aan de BSO wanneer u daar gebruik van maakt.

Groep A komt op school op de maandag en de woensdag (Dat zijn 6 dagen in de komende 3 weken)
Groep B komt op school op de dinsdag, donderdag en vrijdag (Dat zijn 7 dagen in de komende 3 weken. I.v.m. Hemelvaart komen deze kinderen in de tweede week alleen op dinsdag naar school.) 

Bij een eventuele verlenging van deze situatie vanaf 2 juni komt groep A wekelijks op de maandag en de woensdag op school en groep B op de dinsdag en de donderdag. De vrijdag wordt dan de wisseldag, te beginnen met groep A. Alle kinderen komen dan de ene week 2 en de andere week 3 dagen naar school.

De leerkrachten zorgen voor verwerkings- en herhalingsstof voor de dagen dat uw kind thuis is.

De kinderen van ouders met vitale beroepen mogen ook op de andere dagen naar school komen wanneer dit nodig is. Via de app wordt aan deze ouders gevraagd om vanaf 11 mei steeds voor een week aan te geven wanneer zij gebruik moeten maken van de opvang buiten de dagen waarop hun kinderen al ingedeeld zijn. 

Wij vinden het heel fijn dat we weer met onze kinderen mogen gaan werken en we hopen dat jullie erop kunnen vertrouwen dat we alles zo goed mogelijk geregeld hebben. Maar...
We hebben jullie hulp de komende tijd heel hard nodig beste ouders. Vooral als het gaat over alle regels waar we ons de komende tijd aan moeten gaan houden. Regels die er niet zomaar zijn. Zij zorgen namelijk voor een speel- leer- en werkomgeving die zowel voor de kinderen als voor de teamleden zo veilig mogelijk  is. Een van die regels is dat ouders niet op het schoolplein en in de school mogen komen. Dit is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk volwassenen in het gebouw en in de buurt van onze kinderen komen.
  • We vragen u om de kinderen zoveel mogelijk te voet en als het kan alleen naar school te laten komen.
  • Komt u met de auto, parkeert u die dan alstublieft op het parkeerterrein van het zwembad. Laat uw kind dan over de stoep naar de voorzijde van de school óf via de ingang van de speelplaats van het Heereveldengebouw de speelplaats op lopen.
  • De tweede ingang waardoor kinderen op de speelplaats mogen komen is die bij de fietsenrekken. 
  • De ingang van de speelplaats aan de Glimmenstraat wordt afgesloten. Van deze straat moeten het KC Huibeven en OBS De Hartevelden gebruik maken.
  • Alle groepen worden om 08.20 uur op een aparte plaats door de leerkrachten opgevangen. Op die plaats komen zij ook weer samen met de leerkracht naar buiten om 14.30 uur.  De leerkrachten zullen een gekleurd hesje aan hebben zodat zij goed herkenbaar zijn. Als alle ouders achter de hekken rondom het gebouw en de speelplaats blijven zorgen we samen voor een veilige omgeving. 
Hieronder ziet u waar we jullie kinderen maandagochtend 11 mei zullen verwelkomen:

Naar binnen en buiten via de hoofdingang aan de Giekerkstraat
  • De kinderen van de Parelklas worden door de onderwijsassistent of de leerkracht bij de voordeur naar binnen gehaald
  • Groep 1-2 c wacht op het grasveld links naast de hoofdingang
  • Groep 1-2 b wacht op het grasveld rechts naast de hoofdingang van het Heerevelden gebouw
  • Groep 7 wacht op het grasveld links naast de hoofdingang van het Heerevelden gebouw
Naar binnen en buiten via de noodingang aan de Giekerkstraat
  • Groep 8 wacht op het grasveld naast de hoofdingang
Naar binnen en buiten via de achteringang (speelplaats)
  • Groep 5-6 wacht op de oranje estafettebaan
  • Groep 6 wacht op de gemarkeerde plaats rondom de zitjes bij de bomen
  • Groep 5 wacht op de gemarkeerde plaats bij het bênkske
  • Groep 4 wacht op het voetbalveld van de Heerevelden speelplaats
  • Groep 3-4 wacht op het basketbalveld van de Heerevelden speelplaats
  • Groep 3 wacht op het basketbalveld van De Wegwijzer
  • Groep 1-2 a wacht op het voetbalveld van De Wegwijzer
Verder zijn er nog een heleboel zaken die we graag aan jullie willen vragen of aan jullie willen laten weten. Bijvoorbeeld hoe jullie kinderen de afgelopen periode ervaren hebben, wanneer kinderen en leerkrachten met klachten thuis moeten blijven, hoe we de afstand tot jullie kinderen zoveel mogelijk zullen bewaren, hoe we voor een hygiënisch schoon gebouw zorgen, op welke momenten we pauzeren en bij wie jullie terecht kunnen bij zorgen. Deze informatie (en meer) komt allemaal in de volgende update van volgende week woensdag. Dus hebt u nog vragen, graag even wachten tot u de volgende update heeft ontvangen.

Eén ding is voor ons wel fijn om eerder te weten: Mocht uw kind last hebben van chronische verkoudheid, astma of hooikoorts dan is het fijn als wij daarvan een verklaring van de huisarts van u krijgen. 

Zo, dat was het weer voor deze keer. Een heel fijn weekend en tot gauw!

Vriendelijke groeten, Harriët