Update 8 januari 2021

Beste ouders en verzorgers

 

Hierbij een update om jullie een beetje op de hoogte te houden van hoe het gaat hier op school.

 

De eerste week van de lockdown zit er alweer op. 

We zien dat er veel meer kinderen dan tijdens de eerste lockdownperiode gebruik maken van de noodopvang. Dit is landelijk gezien ook zo. 

Gemiddeld hebben deze week 47 kinderen per dag gebruik gemaakt van de opvang. Vandaag zien we de kleinste groep met 35 kinderen en op dinsdag en donderdag de grootste met 52 kinderen. De groep 1-2-3 is steeds het grootst. In totaliteit zijn 90 kinderen aangemeld voor de noodopvang. Dat is 31% van het totale leerlingaantal. Sommige kinderen komen elke dag, anderen maar 1 dag in de week. 
 

Omdat al onze eigen groepsleerkrachten via Teams digitale instructies en onderwijsmomenten verzorgen, worden in de noodopvang verschillende mensen ingezet. We proberen dagelijks in elke opvanggroep 2 mensen te plaatsen.

  • In de groep 1-2-3 waren dat deze week Sonja, Anouk P en Lotte. Zij werden ondersteund door onze onderwijsassistente Sylvie en de stagiaires Kyra, Sophie, Kevin en Miranda.
  • In de groep 4-5 waren dat deze week Toine, Marie-Louise en Isabella. Zij werden ondersteund door onze onderwijsassistenten Sylvie, Martine en Tineke.
  • In groep 6-7-8 waren dat deze week Kim R, Patty en Lotte. Zij werden ondersteund door onze onderwijsassistenten Martine en Sylvie en door de stagiaires Thymo, Deejay en Mirte
  • In de Parelklas was dat deze week Angelique, ondersteund door de stagiaire Willemijn. Amber heeft naast de digitale lessen buitenactiviteiten met de Parelkinderen gedaan.

Patty wordt ingezet vanuit de Xpect Primair vervangerspool.

Toine, Marie-Louise en Isabelle worden ingezet vanuit de vervangerspool van Driessen.

 

We merken dat er in de thuissituaties heel hard gewerkt wordt door zowel de kinderen als door jullie. Fijn dat bijna alle kinderen dagelijks op tijd in kunnen loggen en de instructies kunnen volgen. Fijn ook dat de lijntjes met de groepsleerkrachten kort zijn! 

 

Ik heb jullie een tijdje geleden om jullie mening gevraagd m.b.t. de informatieavond. Het grootste deel van jullie kiest ervoor om de informatieavond uit te stellen of digitaal te verzorgen. We gaan hiermee aan de slag maar u begrijpt dat we hier wel wat extra voorbereidingstijd voor nodig hebben. Ik laat jullie zo snel mogelijk weten wanneer deze informatieavond via Teams plaats zal vinden.

 

Hopelijk dalen de besmettingscijfers zodat de lockdown vanaf 18 januari opgeheven kan worden. Heel veel sterkte en succes allemaal en blijf gezond!

 

Vriendelijke groeten, Harriët