update van 1 april

Beste ouders en verzorgers

Gisteren is duidelijk geworden dat we  elkaar nog langer moeten gaan missen. In de bijlage vindt u een brief met informatie hierover.
Het is een vreemde situatie maar gelukkig wordt er vanuit de kinderen en jullie en vanuit de leerkrachten heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we met elkaar in contact blijven. Fijn is dat!

Onze update:
  • Dinsdag 7 april zullen de groepen 3-4 en de groepen 7-8 weer materialen klaar hebben liggen voor de kinderen. U mag deze tussen 08.30-12.30 uur op komen halen. Houdt u er rekening mee dat u met hoogstens 2 personen tegelijkertijd de school binnenkomt en voldoende afstand bewaart?  De kinderen van de groepen 1-2 en 5-6 ontvangen hun materialen via de digitale weg.
  • We merken dat sommige kinderen hun werktijd naar laat op de middag of de avond hebben verlegd. Ik heb met de leerkrachten afgesproken dat zij alleen gedurende de schooltijd in Teams aanwezig kunnen zijn voor instructies, vragen en tips. Wilt u dit met uw kind(eren)bespreken alstublieft? 
  • Voor de kinderen van ouders die in de vitale beroepen werkzaam zijn en zelf geen opvang kunnen verzorgen zijn wij ook op Goede Vrijdag aanwezig.
  • De ouders die op school een laptop hebben opgehaald hebben daarvoor een contract ondertekend tot 6 april. Dit contract wordt stilzwijgend verlengd tot het moment dat we weer naar school kunnen gaan.
  • De bibliotheek is momenteel hard aan het werk om de ThuisBieb te maken. Dit is een app met extra e-books voor leden én voor niet leden. Wanneer de app beschikbaar is laat ik u dit weten. Mooie actie van de bibliotheek om boeken voor iedereen bereikbaar te maken!
  • Het is alweer even geleden maar op verzoek van onze medezeggenschapsraad willen we graag met u delen wat er op de stakingsdagen van 30 en 31 januari door ons team is gedaan: 

    30 en 31 januari hebben wij, samen met het onderwijsland, actie gevoerd. De eerste dag stond in het teken van een landelijk manifest. Wij hebben ons verzameld op het Heuvelplein in hartje Tilburg. Amber heeft een interview met Omroep Brabant gehad, waarin ze kort en krachtig onze standpunten heeft toegelicht. Onder begeleiding van diverse spandoeken en ruim 2500 collega’s zijn wij vanuit het centrum naar het Willem II stadion gelopen. Dit was echt een indrukwekkende tocht. Daar aangekomen, hebben we samen met een aantal plaatselijke bekendheden, onze redenen om actie te voeren besproken. Vervolgens zijn wij huiswaarts gekeerd om ons voor te bereiden op dag 2.De tweede dag hebben wij onze tocht te voet voortgezet richting BS Helen Parkhurst. Om daar samen met onze collega’s in gesprek te gaan over wat wij zelf kunnen doen tegen het toekomstige lerarentekort, hier zijn heel wat creatieve oplossingen ter tafel gekomen. Zodra wij deze ideeën omgezet hebben naar concrete plannen en daaropvolgende acties, stellen wij jullie hiervan op de hoogte.

    Met vriendelijke groet, Team Basisschool De Wegwijzer

    Zorg goed voor elkaar, vriendelijke groeten, 
    Harriët