Update van 23 maart

Beste ouders en verzorgers

Hopelijk hebben jullie een rustig weekend gehad waarin ook tijd is geweest om te genieten van het lenteweer. 
Hierbij de update van vandaag:
  • Hieronder vindt u een link naar het digitale boek De glimlach van een kind:                                                 https://download.365dagensuccesvol.nl/De-glimlach-van-een-kind_%20e-Book.pdf?_ga=2.165057663.1956432533.1584391870-34960495.1584391870
  • De leerkrachten van de groepen 1-4 zijn inmiddels bezig met het activeren van de leerling accounts zodat ook hun leerlingen gebruik kunnen gaan maken van de mogelijkheden die Microsoft Teams biedt.
  • Snappet is intussen geïnstalleerd voor de leerlingen van de groepen 5-6 zodat zij, net als de leerlingen van de groepen 7-8, met hun eigen leerdoelen aan de slag kunnen gaan. De informatie over Snappet heeft u van de eigen leerkrachten ontvangen. Zijn er vragen? Neemt u gerust contact op met de leerkracht.
  • De mogelijkheid tot het aanvragen van een laptop bij Stichting Leergeld is verruimd. Zie hiervoor www.leergeld.nl/tilburg                        Klik op de button Doe een aanvraag! en vul de aanvraag in. Heeft u al een wwb uitkering dan hoeft u geen aanvraag te doen maar kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw case manager.
  • Vindt u het ook lastig om met uw kind over het coronavirus te praten? Merkt u dat uw kind zich ongerust maakt maar niets aan u vraagt? Misschien geeft bijgaande link naar De Kinderombudsman u goede tips en adviezen. https://www.dekinderombudsman.nl/ik-heb-een-vraag-over/corona
  • De ouders van de leerlingen van de groepen 7-8 kunnen morgen materialen op komen halen voor hun kin(eren). Houdt u er rekening mee dat u met hoogstens 2 personen tegelijkertijd in de school komt en dat u voldoende afstand houdt? 
  • Wist u dat het (voor) lezen van verhalen en boeken de woordenschat, de taalvaardigheid en het voorstellingsvermogen van uw kind enorm vergroot? En dat het ook nog eens supergezellig is om dit samen te doen? Geen boeken? Naast de voordeur van ons gebouw vindt u het kinderzwerfboekstation waar u een boek uit kunt lenen. Verder kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de digitale bib https://www.onlinebibliotheek.nl
  • Vergeet u niet om via de basisschoolapp  in te schrijven voor een gesprek wanneer u daarvoor door de leerkracht wordt uitgenodigd?
Tot de volgende update van aanstaande woensdag! Vriendelijke groeten,

Harriët van Sprang