Erasmus +

Erasmus Plus

Basisschool De Wegwijzer gaat Europa in!


In het kader van wereldburgerschap en internationalisering is onze school in 2018 een eerste uitwisselingsproject gestart met scholen in Kroatië, Roemenië, Italië en Polen. Tijdens dit project “STEAM time-Solve UNESCO crime” werken onze leerlingen van de groepen 7 en 8 via de digitale weg (technologie) maar ook in de echte wereld, samen met leerlingen uit de andere landen aan het oplossen van rekenkundige opdrachten die gecombineerd worden met wetenschap, bouwkunde en kunst.


Uitwisseling


Er zijn in de afgelopen periode 3 fantastische uitwisselingsreizen geweest naar Kroatië, Italië en Roemenië waarbij steeds 6 van onze leerlingen in de echte wereld kennis hebben gemaakt met elkaar. Door corona werd een streep gehaald door de reis naar Polen. We hopen dat we ons eerste project in april/mei 2021 hier in Tilburg af kunnen sluiten.

In ons tweede project staan leesbeleving en leesplezier centraal. In het project “STREAMing through Europe” dat in de loop van 2021 opgestart wordt, werken we samen met de landen Kroatië, Ierland, Portugal en Griekenland aan het verbeteren van de leesvaardigheid van onze leerlingen. We hopen van harte dat we snel weer op reis kunnen gaan met elkaar!

Nieuwsgierig?
Zie www.steamtime.eu en https://streamingthrougheuropewordpress.com/