Schoolbieb

Voor de echte boekenwurm


Op school is een goed uitgeruste bibliotheek aanwezig die gerund wordt door 3 enthousiaste vrijwilligers. Voor elke groep zijn er in ruime mate boeken aanwezig: prentenboeken voor de kleuters en (AVI-) leesboeken voor de leerlingen die zelf kunnen lezen. Ook zijn er informatieve boeken en boeken over thema’s die elk jaar weer terugkomen zoals Sinterklaas, Kerstmis en Pasen. Alle kinderen mogen om de 14 dagen een bezoekje brengen aan onze bibliotheek en nemen hun boek dan mee naar de klas.

Natuurlijk er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeswensen van leerlingen en leerkrachten, zowel wat betreft niveau als interesse.

In het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het moderniseren van de boekencollectie en het resultaat is ernaar. Er staan veel mooie, aantrekkelijke, nieuwe boeken in de kasten waardoor de kinderen nog meer zin in lezen krijgen. De schoolbibliotheek heeft ook een aparte collectie boeken voor kinderen met dyslexie of leesproblemen. Een aantal van deze boeken heeft een luister-CD zodat kinderen de tekst ook kunnen horen en dan met de CD mee kunnen lezen.

 

Bibliotheek Heyhoef

Alle groepen gaan ook 1x per maand naar de jeugdbibliotheek in de Heyhoef.