(T)huiskamer

De (T)huiskamer op Basisschool de Wegwijzer is een ruimte die is ingericht als huiskamer. Het is een fijne plek die rust uitstraalt en je het gevoel geeft dat je altijd welkom bent. Kinderen door de gehele school kunnen gebruik maken van de (T)huiskamer, dit wordt vooraf met het kind, ouders, leerkracht en ib-er besproken. Het kunnen vaste momenten zijn waar kinderen begeleiding krijgen van de pedagogen uit de (T)huiskamer, het kan ook op vrije inloop zijn wanneer het kind hier behoefte aan heeft. 
  Binnen de (T)huiskamer komen kinderen met uiteenlopende behoeften en hier wordt altijd zoveel mogelijk op afgestemd. Zo wordt er gewerkt aan executieve functies, zelfvertrouwen en zelfbeeld bij kinderen, samenspel/samenwerking, 
het herkennen en leren omgaan met emoties, basisvaardigheden bij kleuters, werken aan een growth-mindset bij kinderen en soms ook even gewoon je verhaal kwijt kunnen. Maar ook aan een stukje ontprikkeling bij kinderen die dit nodig hebben door te zorgen voor een rustmoment. We proberen dit zoveel mogelijk preventief in te zetten zodat het kind een positieve ervaring op doet zowel in de (T)huiskamer als in de klas. 
 
Daarnaast kunnen de kinderen ook bij het buitenspelen een beroep doen op de (T)huiskamer indien dit noodzakelijk is en ondersteunen de pedagogen bij sommige klassen de gymlessen en/of muzieklessen voor de kinderen die het hier lastiger hebben i.v.m. overprikkeling.